NRK Brennpunkt viste sist tirsdag en dokumentar om Jan Hanvold. Dokumentaren var et ensidig angrep på TV-predikanten. Han ble fremstilt som en kynisk svindler som på utspekulert vis narrer penger fra trygdede og minstepensjonister.

Document.no har nok en gang vist seg som et kjærkomment lite mot-pip til den voldsomme dekningen i NRK, og har kommentert dokumentaren her og her. Sist uke fikk denne saken uforholdsmessig stor oppmerksomhet i statskanalen. Foruten Brennpunkt var det flere innslag i Dagsrevyen og debatter i Dagsnytt 18 for å nevne noe. Andre deler av det pressestøttede medie-Norge heiv seg også på Hanvold-karusellen. Dekningen har på alle måter vært av naturkatastrofale dimensjoner.

Nå har Hanvold fått drapstrusler.

«Når brennpunkt sprer direkte løgner og fremstiller meg og Visjon Norge, som mer eller mindre svindlere. Fyrer dette opp under, etter å skape et kollektiv hat. Dette gjelder ikke bare meg, men også vår trofaste og lojale stab på 60 stykker, med familie. Sammen med Brennpunkt, er også avisen Dagen og Vårt Land de fremste i hetsingen av meg.. Slik at jeg nå har fått konkrete drapstrusler imot meg…», skriver TV-forkynneren på sin egen Facebook-side.

Det er helt legitimt å stille spørsmål og kritisere måten Hanvold samler inn penger på. Men kampanjen mot Hanvold handler ikke om dette. Den handler om å kneble en stemme man ikke liker.

NRK opptatt av etikk ved pengeinnsamlinger? Og svindel? Jeg ler hele vegen til Norges Røde Kors
Dagen