Hvert år sendes det flere tusen milliarder fra nord til sør, volumet er økende og det er mer enn bistand. I noen land har money transfer bedre beliggenhet enn snarkjøp. Kleptokratene får valuta og kan kjøpe seg sportsbiler, det moderne føydalsamfunn – leilendinger blir sendt ut og godseieren kan leve herrens glade dager.

Det er over 200 millioner immigranter og de overfører 4500 milliarder kroner, beløpet har tredoblet seg på ti år og vil er stigende. Afrika øker med en milliard på en generasjon og MENA med et par hundre millioner. Immigrasjon bidrar til mer immigrasjon, onkel i Norge sender penger og en til kommer. Det er en investering for familien, men også en inntekt for kleptokrater og for noen den aller største, i Tajikistan er det halvparten av BNP og Liberia en tredjedel. Noen nekter å ta imot retur, de vil ikke ha varen tilbake. Eritrea krever inn skatt og har en «ambassade» på en pub i Oslo, det bor rundt 15 000 her i landet og det blir mye om de betaler en neve hver.

Sender man fra Norge blir det utbetalt i papirlapper, de har liten verdi, bortsett fra et pent trykk og de fungerer som et byttemiddel, men de er ikke konvertible og de fleste vil ha dollar. Valuta er gull og brukes til import, de produserer lite og må kjøpe mye, alt fra sportsbiler til smartphones. Kleptokratene holder sin klamme hånd rundt sentralbanken og alle som vil importere må godta deres betingelser.

Media er et mikrofonstativ for bruktbilselgere, de snakker om livredde mennesker som løper igjennom kuleregnet, det er skrik, det er bomber, det er tørste og det er hunger, det er helt ubeskrivelig. Men da noen nevnte at det var 3/4 stridsdyktig menn, ristet de på hode og sa med åpne øyne – menn kommer først og så de andre etterpå.

En tror ikke på det en leser og leter mellom linjene, ser etter noe som gir mening. Men det var nyhetene i fjor – i år er det Facebook, bilder fra Vietnam og vitser på mannegrupper. De kalte det «Flyktningkrisen» som om det var noe nytt, om gråtende barn og slitne kvinner – men ikke at 3/4 var unge menn og at de brukte rambukk.

Media vil helst stikke hodet i sanden – befolkningen øker og ungdommen har ikke noe fremtid – snittalderen er 20 og i Norge 40. Europas befolkning har stabilisert seg, men i sør øker den og det mye. I MENA økte den fra 100 millioner i 1950 til 350 i dag, den dobles hver generasjon. Det er ikke plass og folk må flytte. Bruktbilselgerne snakket med hvite tenner – de er høyt utdannet og kan bidra, men få har utdannelse. Det er hundre søkere på en jobb i en butikk og en på stillingen som konsulent, vi skaper et klasseskille, mellom de som har og de som ikke har. Konsulenten kommer inn på boligmarkedet og immigranten ender bakerst i køen.

Befolkningsvekst er ikke bærekraftig og folk reiser, vi kan bygge høye gjerder, men det løser lite. Vi er rike og de er fattige – et sted gikk det galt, veldig galt. Egypt og Sør Korea var like i 1950, men i dag er sistnevnte et av verdens rikeste, de begynte å sy klær og i dag lager de mobiler. Egypt tenkte makt og ikke vekst. Vår formue er ikke oljen, men skattebetalerne, oljen har gitt oss mer enn Danmark, men forskjellen er ikke stor. I midtøsten har ikke oljen kommet folket tilgode, noen har blitt rike, veldig rike – men mange ønsker å emigrere.

Ulovlig innvandring

Det vanskelig å tallfeste, det er enten folk som kommer eller asylsøkere som nekter å reise. Ikke fordi de elsker Norge og vil bli som oss, de er her for penger og er en del av den svarte økonomien, de har ikke tariff og sykelønn, men de får nok til familien hjemme. Mange av de som blir returnert kommer igjen, noen flere ganger, de kan ikke dra tilbake, familien har fått dem over gjerdet og vil ha noe igjen. Det er anslått at den svarte økonomien er over 400 milliarder, 14 % av BNP og i EU 2100 milliarder euro. Typiske bransjer er butikk, renhold, frisør, bilvask, bygg og anlegg og landbruk.

Ankerbarn

Bruktbilselgerne forsøker å hysje det ned, det er foreldrenes pensjon, de overlater byrden til andre og tar godene selv.

For at et barn skal klare å komme seg til Europa med de midlene som kreves, så må man ha støtte fra en storfamilie. Vi går ut fra at det er foreldrene som står bak, sier seksjonssjef Line Schei Mogenstad i UDI til NRK. Foreldrene ønsker at sønnen skal få en bedre framtid, og forventer at han sender penger tilbake til familien.

Nord Korea sender slaver og lønna går til Diktator-Kim.

100,000 North Koreans sent abroad as ‘slaves’ Wages of thousands of “state-sponsored slaves” are used to buy luxury goods and bankroll Pyongyang’s construction boom, activists say.

Et verft i Polen skal ha brukt nordkoreanske slavearbeidere i byggingen av høyteknologiske skip for norske selskaper, ifølge Teknisk Ukeblad.

Bruktbilselgere tegner dystre bilder av vettskremte mennesker og bomber som faller, men den første som taper i en krig er sannheten – folkevandring er i stor grad et resultat av overbefolkning og de fleste er økonomiske flyktinger.

The Telegraph   The Guardian

kapitalisme

 

Les også

-
-
-
-
-