Nytt

En kvinne som er avhengig av rullestol ble voldtatt av flere asylsøkere på Gotland. Man skulle tro at alle ville stille opp for denne kvinnen, men nei. De som gikk i et spontant demonstrasjonstog og har samlet inn over 160.000 kroner for kvinnen, kalles rasister og det som verre er.

Politiet sendte ekstrastyrker til den ellers så fredelige øya. Hadde de noen å avse? Det ryktes om at det er krise i flere svenske byer. Men det skulle vel statueres et eksempel.

Nå er det «de godes» tur. De arrangerer fakkeltog. Men ikke bare for den voldtatte kvinnen, men for alle kvinner og mot rasisme naturligvis. Dette blir et alt i ett fakkeltog.

– Vi vill visa att vi inte accepterar den förenklade beskrivningen av viljan att skydda svenska kvinnor från hot utifrån. Samtidigt vill vi stå upp för att vi inte accepterar våld mot kvinnor, oavsett vem det är. Manifestationen är för allas lika värde, säger Lisa Tunegård, FI Gotland.

Det er Feministiskt Initiativ og Vänsterpartiet på Gotland som vil demonstrere mot rasisme og sexisme (?) på søndag.

Det blir fakler og musikk. Bare kos, altså. Arrangøren har skrevet en tekst som skal leses på rumensk, dari, somalisk, persisk, arabisk og kurdisk. Husk å ta på deg #tafsainte-armbåndet hvis du skal delta. Ikke lett å vite hvem som er med der ute i mørket. Og for all del: ikke gå alene hjem.

Kvinnen i rullestol er ikke den eneste som er blitt voldtatt på Gotland i det siste.

Helagotland