Bildet: Trump har noen meget dyktige og tiltalende kvinner i sin valgstab. De er «forceful» og motsier det bildet mediene forsøker å tegne av Trumps kvinnesyn. Conway sa i natt at man må se personen i sin helhet. Hun likte ikke uttalelsene i tapen, men det er intet i Trumps oppførsel som har bekreftet slike holdninger. Hun spurte hvorfor CNN ikke ville snakke om Clintons «handlinger», ikke bare ord. Dana Bash svarer at man ikke trenger å snakke om noe som skjedde for tyve år siden. Men så siterer hun hva Trump sa i 1998 om kvinnene som anklaget Bill Clinton. Hvorpå Conway svarte: Så nå vil du plutselig snakke om hva som ble sagt en gangen?
 

CNN har gått inn i høygir for å rette opp Hillarys svakere performance. Deres måling og kommentatorene sier at Hillary vant. – Det var en annen debatt jeg så, sa Trumps valgkampleder Kellyanne Conway. Hun var sikker i sin sak.

Tror mediene virkelig at de kan diktere oppfatningen av en debatt som hele verden så i real time? CNNs programledere og kommentatorer ser slagne ut. De sitter og trøster hverandre.

Før debatten sto den ene frem etter den andre og sa at debatten var et levende bevis på at USA er verdens største og mest demokratiske land. Hva da med den sterke polariseringen, tyder ikke det på dype motsetninger som systemet ikke har klart å løse?

Trump har fått frem noe som ellers ville forblitt skjult. Han vant primærvalget fordi han sa: Stopp bullshitting us. Ingen republikansk kandidat har fått flere stemmer. Det burde si en del. Hvorfor? De må ha hørt noe som falt i smak. I følge Hillary var det ved å appellere til de lavere instinkter. Hun forsøker å si at det ikke var en karakteristikk av velgerne, kun kandidaten. Men da er vi over i «smitte»-allegorier. At kandidatene fungerer som smittespredere. Det er farlig metaforer. Hvordan bekjemper man smitte? Eller de tobente rottene, som Expressens kommentator Cecilia Hagen formulerte det. Hun foreslo gift.

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-