Det som foregår i Visby, er særdeles uvanlig. Folk reagerer så hissig på rettsapparatets behandling av en tilsynelatende grov sedelighetsforbrytelse, at politiet kaller det en «særskilt hendelse» og innkaller spesialstyrker til Gotland.

På øya er det nok ingen som tror at kvinnen i rullestol har hatt frivillig sex med en eller flere unge menn, tilsynelatende fra Afghanistan. Ikke desto mindre løslates de mistenkte. Sinnene kommer til de grader i kok at politiet frykter at situasjonen kommer ut av kontroll.

Med tanke på hvor påtvungent sindig skandinavene har reagert på fremmedimporten av fenomenet gruppevoldtekt, er det kanskje ikke uventet at en eksplosiv reaksjon utløses når det er tale om et til de grader forsvarsløst offer.

Men høyst bemerkelsesverdig er det likevel. Et folkelig opprør kan få store konsekvenser. Desto mer besynderlig at norske medier knapt synes at saken er verdt å rapportere om.

En gjennomgang av de norske mediene viser at saken er omtalt fire ganger hos Nettavisen, to ganger i Dagbladet og én gang i VG. Nettavisen er den eneste som har registrert den begynnende reaksjonen blant folk på øya.
 

aftonbladet-7-oktober-2016
 

Aftonbladet kaller situasjonen akutt.

Men såvidt vi kan se, er det ingen omtale i NRK, TV2 eller Aftenposten, ei heller ser NTB ut til å ha laget noen melding. Lokal- og regionalavisene dekker dermed heller ikke saken.

Hva kan grunnen være? Ønsker man ingen oppmerksomhet om hva som rører seg blant folk, eller er det den åndelige zombie-tilværelsen som fratar en sansen for hva som er viktig?