Jeg har hørt at for en del år siden uttalte denne «valg-forskende» og student-populære professoren fra Bergen: Hadde de små partiene slått seg sammen, hadde de raskt blitt til en faktor på Stortinget. Ja, han godtet seg nok godt ved tanken på de mange forspilte stemmesedler, som lenge har tjent hans parti Ap og dets dominerende samfunnsposisjon.

Da jeg leste en blogger Mr. Infidel med referanse til en kronikk fra Hans Rustad i document.no 16/9/16 ble jeg påminnet dette i forbindelse med temaet, et nasjonalt niqab-forbud i skolen:

«Norge har mange små verdikonservative partier, men de er preget av krangling og splittelse både internt og eksternt og mangler en lederskikkelse: Eksempler er Demokratene, Kystpartiet og Partiet De Kristne, samt flere. Hadde disse partiene samlet seg, hadde de fått representanter på Stortinget, men når alle med en liten særinteresse skal holde seg for seg selv, i stedet for å se på det større bildet, er ingen av dem et reelt alternativ. Kan noen skille seg ut og tre frem som en samlende og forenende leder, så får vi et reelt alternativ her i landet?» (Sitat slutt).

En annen, jeg husker ikke hvem, uttalte: «Utfordringen er at hvis kirken bare blir omsorgsfull og Jesus bare blir snill, er det veldig mange andre på livssyns-markedet som tilbyr til forveksling like pakker». Dette med «forveksling» er jeg helt uenig i. Men at kirken fremstår svak med sine nåværende sosialist-liberalistiske makt-konforme biskoper, er jeg enig i. Når jeg sterkt kritiserer sistnevnte er det ikke for å ødelegge kirken, men for å redde den.

Men se, plutselig er løsningen trådt frem: Sammen med nestor Steinar Bastesen, samler vi nå de små verdikonservative partiene under fanen «Alliansen». Drøftinger er på gang med flere partier. Sammen vil disse representere et korrektiv og en protest-bevegelse opp mot de tradisjonelle stortingspartiene. Et verdikonservativt tverrpolitisk sentrumsalternativ, opp mot det fastlåste nåværende politiske monsteret — stort sett forfeilede konforme. Dette siste er min påstand.

Dessverre, Frank Aarebrot, men du anførte det selv… Men du trodde vel neppe dette skulle skje, ellers ville du kanskje ikke ytret tanken en gang…

Jeg spår at Alliansen tar flere mandater til neste valg. Det vil i så fall bli til et lite politisk jordskjelv i Norge. Min påstand er at mange knapt greier å identifisere seg lenger med noen av de tradisjonelle partiene, hvorav de to største er helt på kollisjon med folkeflertallet, både med hensyn til EU og asyl-innvandring.

Alliansen vil «ha makten tilbake til folket» og hele vårt norske valgsystem omgjort etter mønster av Sveits – med klare regler for folkeavstemninger. Sveits er anerkjent som et reelt demokrati, det best-fungerende i Europa. Noe helt annet enn et skinn-demokrati slik vårt er blitt. Dette viktige poenget vil sikkert bli programfestet i god tid før neste års stortingsvalg.

Jeg skylder å meddele at jeg har vært en av pådriverne for denne nye konstellasjonen – som nå vil søke støtte fra alle verdi-konservative krefter og misfornøyde velgere med hensyn til det «bestående forvirrende ubestemmelige og konforme».

Nå er ikke et nasjonalt protestparti noe nytt i Europa. Slike er på fremgang snart i alle europeiske land. De blir gjerne påstått å være høyreekstreme, hva nå det enn betyr. Jeg tror dette er beleilig vanlig retorisk sosialistisk propaganda, det vil si angrep er beste forsvar… Alliansen er iallfall ikke ekstrem på noen måte. Men den som tør stikke seg frem på tvers av norske riksmedia, risikerer raskt å bli forsøkt slått til marken med allslags infame påstander.

Hvorfor er media blitt så ensidige i Norge, uten en eneste konservativ opposisjonell dagsavis? Mye skyldes det pressestøtten som Ap argumenterte for, av hensyn til mangfold… De borgerlige partiene må ha sovet i timen. For vi har fått det stikk motsatte med hensyn til «meningers mangfold». Men uansett, pressestøtten vil bli et tema som i demokratiets navn skal opp til debatt i det nye Stortinget. Ikke bare det, men alle sugerør til statskassen, folkets kasse, skal opp til diskusjon etter min mening.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.