rabbi-frankrike

Rabbineren Moshe Sebbag ved Synagogue de la Victoire i Paris sier at alle franske jøder vurderer å forlate landet fordi de føler seg utrygge.

Ifølge en rapport som ble publisert tidligere i år av Human Rights First så doblet antall antisemittiske episoder i Frankrike fra 423 to 851 fra 2013 til 2014. De som gjennomførte undersøkelsen fant også at 82% av jødene hadde opplevd antisemittisme i Europa, men ikke rapportert det noe sted.

antisemittism

Jacques Canet, lederen av La Victoire-synagogen, sier at landets jøder føler seg truet. Det anslås at de er rundt 500.000-600.000 jøder i Frankrike.

Tallene for 2016 viser imidlertid en sterk nedgang i antall utflyttinger. Dov Maimon, fra Jewish People Policy Institute, forklarer det med at de jødiske institusjonene i Frankrike nå er bedre beskyttet og at økningen i terrorangrep i Israel kan ha skremt noen fra å flytte dit.

I januar fant French Institute of Public Opinion at 43 prosent av jødene vurderte å flytte ut, mens 51 prosent sa at de hadde blitt truet fordi de var jøder.

ANNONSE

Jødene utgjør 1% av den totale befolkningen i Frankrike, men er ofre for 50% av all hatkriminalitet som blir registrert. Overgriperne er hovedsakelig muslimske ekstremister. Ifjor flyttet 10.000 jøder fra Frankrike til Israel.

Daily Mail

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629