Nytt

Rabbineren Moshe Sebbag ved Synagogue de la Victoire i Paris sier at alle franske jøder vurderer å forlate landet fordi de føler seg utrygge.

Ifølge en rapport som ble publisert tidligere i år av Human Rights First så doblet antall antisemittiske episoder i Frankrike fra 423 to 851 fra 2013 til 2014. De som gjennomførte undersøkelsen fant også at 82% av jødene hadde opplevd antisemittisme i Europa, men ikke rapportert det noe sted.

antisemittism

Jacques Canet, lederen av La Victoire-synagogen, sier at landets jøder føler seg truet. Det anslås at de er rundt 500.000-600.000 jøder i Frankrike.

Tallene for 2016 viser imidlertid en sterk nedgang i antall utflyttinger. Dov Maimon, fra Jewish People Policy Institute, forklarer det med at de jødiske institusjonene i Frankrike nå er bedre beskyttet og at økningen i terrorangrep i Israel kan ha skremt noen fra å flytte dit.

I januar fant French Institute of Public Opinion at 43 prosent av jødene vurderte å flytte ut, mens 51 prosent sa at de hadde blitt truet fordi de var jøder.

Jødene utgjør 1% av den totale befolkningen i Frankrike, men er ofre for 50% av all hatkriminalitet som blir registrert. Overgriperne er hovedsakelig muslimske ekstremister. Ifjor flyttet 10.000 jøder fra Frankrike til Israel.

Daily Mail