Sakset/Fra hofta

I en meningsmåling utført av YouGov ligger Sverigedemokraterna på toppen – igjen.

Sverigedemokraterna

Det viktigste politiske spørsmålet for svenskene er fremdeles flyktning og innvandringspolitikken, selv om den er avtagende etter at migrantstrømmen ble bremset opp lenger syd i Europa og trykket på Sveriges grenser minsket.

Nå øker bekymringen derimot for helsevesenet, som har fått en stor ekstrabelastning med mange migranter som ofte blir prioritert foran svenskene. De har jo akutte behov – så da får Svens hofte- eller kreftoperasjonen vente noen måneder til.

Kriminaliteten er også blitt en større politisk varm potet. Vi antar at dette også kommer som en naturlig konsekvens av å importere mange unge menn uten utdannelse og med en «først-meg-selv-kultur» som gjerne følger med et klansystem fra muslimske land, uansett hvor mye en terper på islamsk nestekjærlighet.

I tillegg brenner biler, skoler og kirker om kapp mens man setter nye rekorder for drap, bomber og skyteepisoder og Malmø tar mer og mer form som et mini-Libanon. 2. generasjon er også ivrige bidragsytere til den forverrede situasjonen, selv om mange mener at dette er svenskenes egen feil som ikke har gitt dem større leiligheter, nyere mobiltelefoner eller godt betalte toppjobber. Det kan da ikke være nødvendig å fullføre videregående skole for å få tildelt en kremjobb?

Prinsegenerasjonen setter egne nabolag i brann i ren frustrasjon, fattigdom og utenforskap, hørte vi forleden NRK forkynne. Så da må det være svenskenes feil som ikke har klart å integrere dem? For det kan umulig være deres egen feil eller ansvar? Selvpiskingen fortsetter.

Senest igår skrev Anna Dahlberg i Expressen om hvordan politikrisen truer landets sikkerhet. Hun skriver:

Sverige har blivit ett underligt land där medborgarna erbjuds extra allt av välfärdsstaten samtidigt som det mest basala inte längre fungerar. Vi har inget trovärdigt försvar, en polis i akut kris, en hårt pressad cancervård och en skola som dalar mest i hela västvärlden.

Grafen under viser at befolkningen er enig med journalisten i Expressen.

Sverigedemokraterna1

Svenskene har vært misfornøyde med regjeringen sin i lang tid:

Sverigedemokraterna2

YouGov var en av de opinionmålerne som hadde størst treffsikkerhet ved valget i 2014.

YouGov