Kunstbilde

1280px-1897_Schischkin_Im_Park_anagoria

Ivan Ivanovitsj Sjisjkin (1832-1898)

Olje på lerret, 82,5 x 111 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva.

Russisk titel: В парке – V’parkje

Det poetisk-realistiske russiske landskapsmaleri hadde sin storhetstid i siste halvdel av 1800-tallet, og den kanskje betydeligste representant var Ivan Sjisjkin, som fra 1873 til sin bortgang i 1898 var professor ved Akademiet i St. Petersburg. Han viste i sin kunst en helt spesiell interesse for skog og trær.

Tretjakov-galleriet har en betydelig samling av Sjisjkins verker. Bildekvaliteten på nettstedet er ikke den beste, men man har vært meget omhyggelig med å gi opplysninger om format og teknikk. Wikiart har et større utvalg, men ikke alltid i høy kvalitet, og opplysninger om samling, format og teknikk er ofte ikke gitt. Den beste bildekvaliteten finner vi som regel på Wikimedia Commons, men også der mangler i flere tilfeller tekniske opplysninger.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også