Kunstbilde

Ivan Ivanovitsj Sjisjkin (1831-1898)
Olje på lerret, 124 x 204 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva.

Russisk titel: Дождь в дубовом лесу – Dozjd v’dubnom ljesu

Mange vil nok regne Ivan Sjisjkin som den betydeligste russiske landskapsmaler i siste halvdel av 1800-tallet. Dette bildet er kanskje noe uvanlig, ettersom man sjelden finner mennesker i Sjisjkins malerier, hans foretrukne motivkrets er den russiske natur.

Kontras-kvartetten spiller annen sats, Andante cantabile, fra Pjotr Iljitsj Tsjajkovskijs strykekvartett nr. 1 op. 11 (1871). Komponisten beretter selv at: Л.Н. Толстой, слушая andante моего 1-го квартета и сидя рядом со мной, — залился слезами – (L.N. Tolstoj (forfatteren) satt ved siden av meg og lyttet til andanten fra min første strykekvartett – og brast i gråt).

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også