ZUR SDA-REPORTAGE UBER DIE TESSINER FREIWILLIGEN, WELCHE SICH UM ABGEWIESENE MIGRANTEN IN COMO KUEMMERN, STELLEN WIR IHNEN AM MONTAG 8. AUGUST 2016 FOLGENDE THEMENBILDER ZUR VERFUEGUNG. - Fluechtlinge aus Eritrea haben sich in einem Park wenige hundert Meter vom Bahnhof von Como niedergelassen und warten auf eine Weiterreise in die Schweiz, am Dienstag, 2. August 2016, in Como, Italien. (KEYSTONE/TI-PRESS/Francesca Agosta)

Migrantene fra Afrika som kommer sjøveien til Italia har som regel ikke tenkt å søke om asyl der. Det er jo så mange andre rikere land man kan «flykte» videre til. Man er visst ikke trygg fra krig og forfølgelse før man befinner seg i det landet man ønsker seg. For tiden befinner det seg hundrevis av migranter i Nord-Italia, på grensen til Sveits.

Sveits vil ikke slippe dem inn. Selv om de vet at de fleste av disse migrantene ikke har tenkt å søke asyl i Sveits heller. De vil lenger nord.

Her oppe i nord har vi fått en pust i bakken i antall asylsøkere, selv om det fremdeles ankommer rekordmange som følge av familiegjenforening. Pausen kan vi takke de stengte grensene lenger sør i Europa for, all den tid vi fremdeles ikke ser ut til å ville melde oss ut av Schengen-samarbeidet.

ANNONSE

Hvorfor er det ikke større politisk villighet til å melde seg ut?  Så sent som i 2014 skrev Regjeringen på sin webside:

Dersom du legger ut på en biltur fra Norge til Italia, skal du ikke bli stoppet for systematisk grensekontroll mellom hvert Schengen-land.

Det ser ut som om man ikke er i stand til å se at flyten av folk går den andre veien. Og hvorfor er det så viktig å prioritere turister på biltur i Europa? Er den økte kriminaliteten og manglende grensekontrollen verdt det?

I Italia er det for tiden 140.000 migranter i ulike leire. Dette problemet blir ikke borte til neste år, det blir bare større. Før eller siden må noen ta avgjørelsen om å taue båtene tilbake til nordafrikas kyst fremfor å sette dem i land på Sicilia.

Dagens politikere vil ikke, så det må velges nye.

Daily Mail

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629