Det hender at saker utvikler seg slik at uforståelige beslutninger tatt én dag, fremstår som enda mer uforståelige den neste – ja, de kan fortone seg som direkte komiske. Mine lattermuskler fikk i alle fall trim da jeg leste Hege Storhaugs Facebook forleden.

I juni ble det kjent at organisasjonen Med Israel for Fred (Miff) ekskluderte Israel-venner i Trondheim og oppløste hele lokalstyret fordi styremedlemmene av samvittighetsgrunner ikke fikk seg til å underskrive en lydighetserklæring som svartelistet navngitte Israel-venner.

Blant de som kom på Miffs svarteliste var Hege Storhaug, og avisen Dagen skrev 26. juni om Miffs svartelisting av Hege Storhaug. Dagen etter dette oppslaget, fossrodde daglig leder i Miff, Conrad Myrland bort fra svartelistingen ved å si at Hege Storhaug ikke er svartelistet for all framtid. Dette tafatte forsøket på å vri seg unna fakta, levnet Myrland liten ære. Og enkelte i kommentarfeltet tok Myrland på ordet: Altså: Ikke svartelistet for ALL fremtid. Bare nå og en del av fremtiden.

Nøyaktig ti dager etter Conrad Myrlands forsøk på selvforsvar, kunngjør Hege Storhaug på sin Facebook-side at et forlag i Israel har kontaktet henne og er veldig interessert i å gi ut boken hennes.

Ja, slik kan det gå når man svartelister kunnskapsrike Israel-venner, istedenfor å invitere dem. Miff har valgt å ofre Hege Storhaug og andre Israel-venner i forsøket på å gjøre sine hoser grønne for ministre og myndigheter.

Så lærer vi at et forlag i Israel – landet som Miff forsvarer – er interessert i å utgi Storhaugs bok om den 11. landeplagen. Storhaug er altså egnet i Israel, men uegnet i Miff!

Myrland og Miff viser at det her på berget stadig finnes de som er mer katolske enn en viss mann i Vatikanet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂