Forrige torsdag ble en elev lokket ned i en garderobe ved Charlottenlund videregående i Trondheim. Her ble han ydmyket og slått til blods, fikk knekt nesen og påført hjernerystelse. Både NRK og Adresseavisen omtaler saken, men ingen nevner at offeret er etnisk norsk, mens han som slår er av utenlandsk opprinnelse.

Politiadvokat Alf Rune Nilsen ved Trøndelag politidistrikt synes voldsepisoden er svært stygg, og han varsler en meget alvorlig tiltale.

Og som vanlig er lederne, i dette tilfellet rektor Nina Hoseth, sjokkert over voldsepisoden.

Voldsvideoen har spredt seg i sosiale medier. Elever, som i utgangspunktet ikke har noe med voldsepisoden å gjøre, har bidratt til at videoen er sett av mange. Rektor ved Charlottenlund videregående skole, Nina Hoseth, er sjokkert over voldsepisoden.

Mange som kjenner forholdene på skolen er ikke sjokkert i det hele tatt. Når man er blitt kjent med at elever ved skolen gruer seg for å gå på denne skolen, og gir uttrykk for at man må holde seg på avstand fra denne guttegjengen, man må absolutt ikke gjøre, si eller veksle blikk som på noen som helst måte kan komme til å oppfattes som provoserende av disse guttene. Denne guttegjengen, hovedsakelig av utenlandsk opprinnelse, har en slik framferd at andre elever ikke tør si ifra hva som egentlig foregår. Dette har pågått i måneder, men rektor er «sjokkert» over voldsepisoden. Det er ikke jeg.

Rektor og skolen har bedt elevene om å stoppe å spre videoen. Med en slik oppfordring går skolen på mange måter voldsmennenes ærend. Hvorfor skal videoen stoppes? Hvorfor skal ikke vanlige nordmenn få kjennskap til hva som foregikk, hvem som var gjerningsmann og offer, hvem som ble lokket ned i en garderobe for å bli slått helseløs midt på skoledagen? Er det for å verne skolen fra dårlig omtale at videoen ikke skal spres? Eller er det for å verne voldsgjengen fra negativ oppmerksomhet?

– Lærerne har snakket med elevene om voldsepisoden. Et tema har vært at elevene må stoppe å spre videoen. Jeg frykter at den spres ytterligere. Selv om elevene opplever videoen som skremmende, har det ikke stoppet dem fra å spre den, sier Hoseth.

Elever ved skolen har vist videoen i venne- og familiekretser de stoler på. Alle som har sett den, har fått streng beskjed om ikke å si noe, for tenk om denne gjengen finner ut at jeg har vist frem hvor farlige de faktisk er. Da vil de komme etter meg neste gang. Slik tenker de som har vist voldsvideoen til voksne. Det er frykten for at en de kjenner og er glad i skal bli neste offer som gjør at de voksne velger å tie om videoen.  Ingen vil at ungdommer man kjenner skal utsettes for brutal vold. Så i solidaritet med ungdommene tier man om noe man burde tatt opp med skolen og forlangt en stopper for. Men denne eldgamle mekanismen om frykt for represalier, disiplinerer den vanlige borger til å holde kjeft.

Saken ved Charlottenlund videregående skole er en liten brikke i et større puslespill om hvordan Det nye Norge vil bli seende ut. Den hodeløse innvandringspolitikkens konsekvenser blir stadig vanskeligere å skjule. Når voksne, tiltrodde mennesker i godt betalte jobber innen politikk og samfunnsliv i år etter år aktivt har tilrettelagt for import av en æreskultur totalt fremmed for oss, så må man ikke bli sjokkert over konsekvensene. Det man derimot må sjokkeres over, er at man har tillatt dette skje.

Mens rektor vil stoppe videoen og samtidig påstår seg sjokkert, sitter en av hennes elever med brukket nese og hjernerystelse. Bildet av en smilende rektor satt opp mot en blødende elev i garderoben, sier noe om hvem som betaler prisen for det multikulturelle eksperimentet – og hvem som høstet æren.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂