Det beste forsvar mot terror er sannheten. Det er mangel på mot til å konfrontere virkelighet som gjør at vestlige demokratier ligger dårlig an.

Hvis man stiller David Camerons tafatte klisjeer om Brussel-angrepene opp mot britisk politis arrestasjon av en vanlig borger, som tvitret svaret fra en muslimsk kvinne om Brussel og kalte det unnvikende, må man konkludere med at Storbritannia ligger svært dårlig an. Med en slik politisk leder og et slikt politi er Storbritannia nærmest forsvarsløst.

Camerons første reaksjon på Brussel var ordene «savage» og «appalling». Det er slik overklassen snakker når den skal forsøke å ta avstand fra virkeligheten på en måte som virker anstendig. Men det er lite som er anstendig ved terroren. Ordene er kontraproduktive.

Inn trer en øyensynlig vanlig borger ved navn Matthew Doyle. Han har forgått seg ved å stille et spørsmål til en muslimsk kvinne, i den tro at han ville få et fornuftig svar. Dernest har han trodd at han levde i et fritt land og kunne publisere hennes svar på twitter.

Han fikk ikke moralpolitiet på døren, men det virkelige politiet. Og vil bli stilt for retten. Dette er ikke hentet fra John Cleese-show. Det er bloody reality.

A man is facing a social media race-hate charge after a message was posted on his Twitter profile about confronting a Muslim woman over the Brussels terror attacks.

Matthew Doyle, 46, from South Croydon, will appear at Camberwell Green Magistrates Court on Saturday.

He was arrested on Wednesday and charged on Friday with publishing or distributing written material which is threatening, abusive or insulting, likely or intended to stir up racial hatred.

Matthew P DoyleMatthew P Doyle.   Photo: Matthew Doyle/Facebook

Scotland Yard said he was charged after an investigation by officers at Croydon Police Community Safety Unit.

Man charged over Brussels tweet