Inger Støjberg på Facebook:

I går fordømte en række imamer TV2 og tv-kanalens afdækning af, at der i mindst otte moskeer hersker et middelalderligt tankesæt og rådgives i direkte modstrid med dansk lov samt dansk skik og brug. Samtidig med det meddelte Hizb ut-Tahrir, at ‘Islam ikke går på kompromis’.

Jeg kan ikke sige det klart nok: Det er ikke TV2, der skal fordømmes, men det et det middelalderlige syn på ligestilling, stening, vold mod kvinder og børn og afstandtagen til dansk skik og brug, som nogle imamer står for, der skal fordømmes. Når man bor og lever i Danmark, så skal man tage det værdigrundlag og det fundament af frihedsrettigheder til sig, som generationer før os har lagt og kæmpet for.

Til de 31 imamer og muslimske organisationer, der i går valgte at fordømme TV2, er der blot at sige: I har tilsyneladende intet lært eller forstået – eller også vil I bare ikke være en del af Danmark. I har alle muligheder her i landet, men I misbruger dem og i modarbejder os. I er ødelæggende for det danske samfund.

Og til Hizb ut-Tahrir er blot at sige (endnu en gang ): I hører ikke hjemme her.

Men til alle jer helt almindelige muslimer i Danmark, der hver eneste dag står op, passer jeres arbejde, uddannelse og deltager i det helt almindelige liv i Danmark: Vi bakker jer op! I har taget Danmark og værdisættet til jer, og det aftvinger min fulde respekt. Det er jer, der er de første, det rammer, når yderligtgående imamer og foreninger forsøge at undertrykke kvinder, børn eller alle dem, der tænker eller lever anderledes, end de selv gør.

Jeg kan godt forstå, det må være trættende for jer, at I hele tiden skal forholde jer til jeres tro – og især de yderliggående kræfter, der mentalt ikke lever i 2016, og som helt tydeligt ikke hører til i Danmark. Men så længe disse kræfter – herunder en stribe imamer – bekæmper de frihedsrettigheder, vi har i Danmark, så er det desværre nødvendigt, at både I og vi siger klart og tydeligt fra!

inger-støjberg-facebook

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-03-13-efter-islamiske-organisationers-tv-2-fordoemmelse-imamer-skubber-ansvaret-fra-sig

Inger Støjberg

Inger Støjberg