Nytt

Både Hans Olav Syversen (KrF) og Frps Per-Willy Amundsen mener Hizb ut-Tahrir bør forbys i Norge. Mer oppsiktsvekkende er det at statssekretær Terje Moland Pedersen forkaster en slik tanke.

Regjeringen har nylig lagt frem en handlingsplan mot ekstremisme, kopier etter arbeidet med nynazister. Likevel viser Moland Pedersen til ytringsfriheten når han begrunner hvorfor regjeringen er negativ til forbud.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet avviser kravet fra Kristelig Folkeparti.
– Det er lett å være rask og tenke seg at denne typen organisasjoner skal man forby. Vi tok den debatten i forbindelse med den nye straffeloven.

– Så departementet ønsker ikke et forbud av Hizb-ut Tahrir?

– Vår konklusjon er at man raskt kommer i et dilemma der man får avgrensinger i forhold til ytringsfrihet.

Ekstremistenes rett til ytringsfrihet går altså foran konvensjonene som forbyr diskriminering og hat. Hizb ut-Tahrir legger ikke skjul på sitt jødehat, de krever dødsstraff for frafall fra islam og vil nekte ikke-muslimer stemmerett. Hvis en vestlig organisasjon hadde stått for noe slikt villle den nettopp blitt kalt høyreekstrem. Men selv ikke det tør vestlige medier eller poltikere.

Er det ikke å risikerer å kompromittere landets muslimer å la slike folk slippe til? Det virker ikke som om regjeringen har kompass å styre etter.

Lederen for Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF), reagerer sterkt på VG Netts informasjon om at organisasjonen Hizb ut-Tahrir vil etablere seg i Norge.

– Jeg krever at organisasjonen forbys på grunn av sine sterkt antisemittiske holdninger, slik den er i flere andre land. Et forbud kan gjøres ved henvisning til Straffeloven § 330 og FNs rasismekonvensjon, sier Syversen.

Fredag 21. januar holder Hizb ut-Tahrir møte på Den sorte Diamant i København, og de har på forhånd utsendt materiale der de oppfordrer til drap på norske og danske soldater i Afghanistan.

Nå er det kunngjort en motdemonstrasjon. Alle som har mulighet bør delta, om man befinner seg i København. Er det toleranse å la slike grupper operere i Norge?

Fredag den 21. januar kl. 17.30 afholder den ekstreme, islamistiske forening Hizb ut-Tahrir et stort anlagt debatmøde i Den Sorte Diamant i København. Her vil de fortsætte deres stræben efter at nå deres erklærede mål: Nedlæggelse af det danske demokrati og indførelse af sharia i Danmark samt oprettelsen af et islamisk kalifat i Europa. I indkaldelsen til arrangementet opfordrer de endog direkte alle muslimer til væbnet kamp imo…d de danske soldater i Afghanistan. Så sent som i oktober sidste år samlede denne dybt afstumpede og menneskefjendske forening over 1000 muslimske medlemmer og tilhængere i Bella Centeret, og de udgør efter vores bedste overbevisning en af de største trusler imod det danske samfund, som vi kender det, vores individuelle frihed, og alt hvad vi iøvrigt har kært.

Har der nogensinde været brug for vores stemme og vores engagement, så er det nu! Kampen imod Hizb ut-Tahrir og lignende ekstremistiske organisationer, der gemmer sig bag ytrings- og foreningsfriheden, er ikke en, vi kan overlade til vore børn og/eller børnebørn, for da kan det meget vel være for sent.

Kampen skal kæmpes lige her og nu; det er simpelthen vores pligt som frie borgere, og vi bærer alle et fælles ansvar for at ytre os og ikke mindst handle, når det er tid til at handle. Nogle ting kan ikke bare ignoreres og ties ihjel. Det forsøgte man også med nazisterne i 1930’erne, og det kom der som bekendt ikke noget godt ud af. Vi kan og må ikke blive ved med at sidde på vores hænder eller gemme os bag skærmen og passivt se til, hvordan politikerne på Christiansborg nøler, og ikke tør skride til handling og stoppe disse fanatiske mørkemænd. Vi bliver nødt til at vise os og udtrykke vores store bekymring og modstand, så politikerne og resten af Danmark kan vågne op, tage deres ansvar alvorligt og få forbudt Hizb ut-Tahrir én gang for alle.

Demonstrationen starter kl. 16.30, og finder sted på pladsen foran hovedindgangen til Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København. Afhængig af tilslutningen vil vi blive stående, i hvert fald indtil selve konferencen starter kl. 17.30. Det kræver ikke det store at deltage ud over at møde op og med vores blotte tilstedeværelse tilkendegive vores afsky imod disse menneskers forkvaklede menneskesyn og deres forfærdende planer for det frie og demokratiske land, vore forfædre har været med til at kæmpe for og videregivet til os.

Det er mit store håb, at så mange som muligt vil tage imod denne opfordring til handling og deltage i denne upolitiske demonstration, og I må hellere end gerne invitere alle jeres Facebook-venner. Jo flere, der møder op, desto bedre.

Skulle nogen have lyst til medbringe Dannebrogsflag, fakler, protestskilte, «Støt vores soldater»-sløjfer eller lignende, ville det naturligvis være meget velkomment.

KÆMP FOR JERES FRIHED!
KÆMP FOR JERES BØRNS FREMTID!
KÆMP FOR DANMARK!