Jeb Bush trekker seg fra kampen om å bli republikanernes kandidat etter at han ikke nådde opp i Sør-Carolina. Det er et ydmykende nederlag for Bush-dynastiet.

Jeb Bush suspended his presidential campaign on Saturday, ending a quest for the White House that started with a war chest of $100 million, a famous name and a promise of political civility, but ended with a humbling recognition: in 2016, none of it mattered.

Bush ville vært den tredje Bush i rekken. Amerikanerne liker ikke dynastier, det minner for mye om monarkiene og adelen de brøt opp fra i Europa.

Gjenstår dynastiet på den andre siden: Hillary Clinton. Hun står for fall. Epost-skandalen vil felle henne, men grunnene er flere og dypere: Hun har ingen troverdighet hos de hun normalt skulle appellert til.

Det er døden for en politiker.