New Yorkeren Donald Trump husket terrorangrepet mot US World trade Center i februar 1993, og advarte i sin bok fra januar 2000, om at USA måtte regne med et enda verre terrorangrep. Skjermdump: MSNBC/YouTube

Halvannet år før terroren rammet USA, 11. september 2001, advarte Donald Trump om at USA kunne bli rammet av terror, og han nevnte spesifikt Osama bin Laden.

Dagen etter 21-årsdagen for angrepet på USA, har Donald trumps advarsler fra 2000, fått nytt liv i sosiale medier.

Klippet viser til at det var BuzzFeed som hentet opp igjen disse sitatene fra Donald Trumps bok The America We Deserve. Boken utkom 15. januar 2000, altså 19 måneder før 9/11.

«One day we’re told that a shadowy figure with no fixed address named Osama bin-Laden is public enemy number one, and U.S. jetfighters lay waste to his camp in Afghanistan,» The Donald wrote. «He escapes back under some rock, and a few news cycles later it’s on to a new enemy and new crisis.»

– En dag vil vi bli fortalt at en dyster skikkelse uten fast adresse ved navn Osama bin-Laden er offentlig fiende nummer én, og amerikansker krigsfly vil legge leiren hans i Afghanistan i grus. skrev The Donald. – Han rømmer tilbake under steinene, og noen få nyhetssykluser senere, går vi videre til en ny fiende og en ny krise. 

I artikkelen fra oktober 2015, altså etter at Trump hadde startet sin valgkamp til presidentvalget i 2016, kommer det også frem at en av hans rivaler i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, den tidligere republikanske guvernøren i Florida, Jeb Bush, ikke var spesielt happy med Trumps syn på 9/11, nemlig at president George W. Bush hadde skylden for at angrepene fant sted.

Trump started a full-on war with former Florida Gov. Jeb Bush on Friday, when he suggested Bush’s older brother and former President George W. Bush is to blame for the attacks of Sept. 11, 2001.

Jeb Bush took to Twitter to defend his brother, calling Trump’s attack «pathetic,» and told CNN’s Jake Tapper on Sunday that Trump talks about foreign policy like he’s still on his reality show, The Apprentice. (BuzzFeed)

Denne disputten er ikke mindre aktuell i 2022, der Demokratene nå heiser frem Bush’ visepresident, Dick Cheney som en amerikansk helt, kun fordi hans datter Liz er kjent som den bitreste Republikanske mostanderen av Trump. At hun ble knust i primærvalgene i august, spiller mindre rolle, så lenge det kan brukes til å sverte Trump.

Over A Year Before 9/11, Trump Wrote Of Terror Threat With Remarkable Clarity (BuzzFeed)

Les også:

Mens Amerika sov: Den sanne historien om 9/11

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.