Feature

2016-01-15 06.10.47

Aftenposten fredag 15. januar preges av den svenske løgnen om flyktningkrisen. Forsiden forteller om en regjering som fortalte folket om en strøm av flyktninger som var under kontroll. Regjeringens egne dokumenter forteller noe annet. Lenger inn i avisen skriver Frank Rossavik:

Avsløringene om at myndigheter i Tyskland og – mer eksplisitt – Sverige har underslått informasjon for å få høy innvandring til å fremstå som uproblematisk, kan få vidtrekkende konsekvenser.

Hvordan står det til i Norge?

Aftenposten og resten av media-Norge er av de som ofte tilbakeviser kritikk av det flerkulturelle samfunnet. Grums, hverdags- og strukturert rasisme fra storsamfunnet er velkjente merkelapper på innvandringskritikere.

Løgnen har vært hverdagen i oppbyggingen av et multikulturelt samfunn. I Norge startet det med idylliseringen av multikulturen under slagordet Fargerikt fellesskap.