Nytt

Politiskandalen i Stockholm vokser i omfang fra dag til dag. Når politiet ikke får lov til å oppgi signalement på gjerningspersoner i hverdagskriminalitet fordi det kan oppfattes som rasistisk, så forstår alle at dette har gått for langt. Det blir for dumt når man ikke kan etterlyse en blåøyd, blond mann på 185 cm i Sverige etter et lovbrudd.

Det er sjelden en god idé å holde viktig informasjon tilbake i et forsøk på å holde sannheten skjult for allmenheten. Sannheten har en tendens til å komme frem uansett om myndighetene gjør alt de kan for å dysse ned det som har skjedd. De har tross alt sosiale medier både i Köln og i Stockholm. Saken var nødt til å sprekke. Spesielt ille blir det når politiet har en politisk agenda, slik tilfellet er i Sverige, og ender opp med å drive en slags valgkamp for de etablerte partiene ved bevisst å holde tilbake informasjon som kunne styrket SDs oppslutning! Nå er spørsmålet; er dette noe politiet har funnet på selv, eller har de fått politiske føringer fra Stockholm by, eller fra regjeringen? Det er her det blir pikant, for i Sverige er justis og innvandring slått sammen. Det er samme minister. I dag heter Justis- og migrasjonsministeren Morgan Johansson. Han er sosialdemokrat og har sittet siden oktober 2014. Det famøse internskrivet ble sendt i september i fjor , altså ett år etter at han overtok. Hvor sannsynlig er det at politiet i landets hovedstad på eget initiativ, uten å informere politisk ledelse, velger å gi seg selv munnkurv?

Morgan Johansson

Morgan Johansson

Sveriges justis- og migrasjonsminister skal både sørge for lov og orden som politiets øverste politiske leder, OG han er ansvarlig for at innvandrerne integreres. Hvor ofte møter han seg selv i døra? Kan det tenkes at han (og regjeringen) har en særskilt interesse av at kriminalitet begått av innvandrere og asylsøkere dysses ned? Skandalen har allerede begynt å bli ubehagelig for topp-politikerne i Stockholm. Festivalen som er Europas største av sitt slag, får økonomisk støtte av Stockholm kommune. Nå viser det seg at byens kulturbyråd Roger Mogert (S) siden 2014 har visst om overgrepene uten å gjøre annet enn å bevilge penger til festivalen og skryte av hvor flott den er. Dette er med andre ord allerede i ferd med å bli også en politisk skandale. Opposisjonslederen i Stockholm Anna König Jerlmyr (Moderaterna) krever nå alle fakta på bordet. Det trengs, men hun skal kanskje være litt forsiktig med hva hun ønsker seg. Det er tross alt ikke mer enn et drøyt år siden hennes eget parti satt med makten i Stockholm og bevilget penger til den samme  festivalen. Hvor lenge har overgrepene pågått, hvor lenge har politikerne vært kjent med det som har skjedd, hvor stort har omfanget vært, og hva har politikerne gjort for at festivalen skulle være en trygg arena for alle?

Denne forestillingen har så vidt begynt.