Nytt

Når Pussy Riot skjender en ortodoks kirke i Moskva, hylles de av venstrefløyen som frihetshelter. Når Jaleh Tavakoli holder tordentale mot islam, er det derimot unødig hets mot folk som tilfeldigvis er muslimer.

Jaleh Tavakoli 2016 - Vand på Pia Kjærsgaards mølle, venstrefløjen svigter kvinderne og de moderne muslimer når den ikke kritiserer islam

Foto: Den sekulære feministen Jaleh Tavakoli (f. 1982 i Iran) brøt med Enhedslisten etter uenighet om politisk islam.

Venstrefløjens store problem, er det simple faktum, at selv deres nok så fredelige muslimske kampfæller, på ingen måde godtager islamkritik. I takt med demografiske ændringer indvandringen medfører, vil styrkeforholdet rykke sig i islams favør, og de kompromissøgende vil tvinges til at diskutere hævdvundne rettigheder med kompromisløses islamister.

Jaleh Tavakoli gør sig ingen illusioner, omend hun nok ikke – i lighed med de fleste andre med indvandrerbaggrund, tør anbefale et totalt stop for indvandring fra islamiske lande. Interview sakset fra Dagbladet Information – Venstrefløjen svigter kvinderne og de moderne muslimer, når den ikke kritiserer islam.

«‘Der er stadig berøringsangst. Historisk set har venstrefløjen ellers været dem, der har kritiseret religion og dens undertrykkende magtstrukturer. Men når det kommer til islam, tør man ikke beskæftige sig med det. Man finder på undskyldninger og siger: ‘Islamisk Stat har ikke noget med islam at gøre.’ Nå, har det så noget med julemanden at gøre eller hvordan?’ …

‘Det er en form for racisme. Hvide mænd er åbenbart stærke nok til at håndtere kritik, men det er brune mænd ikke,’ siger hun. …

‘Almindelige generaliseringer er ikke i orden, når det handler om flygtninge og indvandrere. Men muslimske lande har en anden kultur og moral i forhold til seksualitet og omgang mellem kønnene. … Kvinders seksualitet er begrænset og forbundet med skam,’ siger Jaleh Tavakoli. …

‘Muslimske kvinder er jo undertrykt. Selvfølgelig er de det. De bliver tvunget til at dække sig til, og de må ikke have sex før ægteskabet. Nogle må ikke kigge det andet køn i øjnene og ikke gå uden for en dør,’ siger hun.

Alt for mange af de nydanske meningsdannere, som kunne påvirke unge muslimer til at gøre op med islam, bortforklarer religionens undertrykkende rolle, mener hun. …

‘De vil ikke tale om, at den muslimske kultur undertrykker homoseksuelle og kvinder. De siger: ‘Det er vand på Pia Kjærsgaards mølle, så det skal vi ikke tale om’. Men hvis vi ikke skulle tale om det i Danmark, hvem skulle så? Man kan ikke gøre det i Syrien eller Iran.‘»

 

www.document.dk/2016/01/12/2527/

Les også

-
-
-
-
-