Nytt

Statsminister Robert Fico innkalte til pressekonferanse torsdag. – Vi vil ikke at det som skjedde i Køln, skal skje i Slovakia, sa han. Fico sa videre at han dessuten ønsker å unngå at det danner seg muslimske lukkede samfunn i Slovakia, og at man må forhindre at kvinner blir antastet på offentlige steder.

Slovakia har nesten ingen flyktninger. Kun 169 personer søkte asyl i landet i 2015, hvorav 8 fikk søknaden innvilget. I tillegg har Slovakia hentet 149 kristne flyktninger som ble fløyet inn fra en irakisk flyktningleir. De venter nå på å få asyl.

Statsministeren sier at de vil fortsette å støtte forsterkningen av Schengens grenser. Det er den eneste måten å stanse migrantstrømmen på, sier han.

Allerede i fjor skapte Slovakia brudulje i EU da de sa at de kun ville ta imot kristne flyktninger. Men Robert Fico står på sitt, og det tjener han nok på politisk, da det er valg i landet 5. mars. Han benyttet anledningen til å forsterke budskapet.

urn-newsml-dpa-com-20090101-150830-99-04093-large-4-3

Alle europeiske politikere følger med på hva som utfolder seg i Tyskland.

 

Focus.de