Slovakias statsminister Robert Fico som ble skutt for fjorten dager siden, er utskrevet fra sykehuset i byen Banská Bystrica og befinner seg hjemme i Bratislava, melder slovakiske medier.

Truffet i maven

Fico skal ha gjennomgått en rekke operasjoner. Før utskrivelsen meldte sykehuset at tester bekreftet at det gikk bra med ham og at han var over i rehabiliteringsfasen.

Den 59 år gamle Fico kjempet for livet efter å ha blitt skutt fire ganger på kloss hold i Handlova i det sentrale Slovakia 15. mai mens han hilste på tilhengere efter et regjeringsmøte.

Robert Fico ble truffet i tynntarmen, men er nu i stand til å spise selv, ifølge en oppdatering fra visestatsminister Robert Kalinak om regjeringssjefens helsetilstand.

Resten av livet bak murene

Slovakia er blitt stadig mer polarisert de siste månedene og angrepet har bare forsterket spenningene.

Den formodede gjerningsmannen som lokale medier har navngitt som den 71 år gamle forfatteren Juraj Cintula, er varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk. 

Cintula mottar for tiden psykiatrisk behandling og risikerer å tilbringe resten av livet i fengsel.

Slovakias statsminister Robert Fico skutt

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.