Statsminister i Slovakia, Robert Fico, er skutt i magen. Gjerningsmannen skal være pågrepet. Fico ble i all hast kjørt på sykehus. Skudd i magen kan være alvorlig.

Nasjonalforsamlingens visepresident Lubos Blaha bekrefter overfor det slovakiske nyhetsbyrået TASR at Fico er skutt og såret. Han kom med opplysningene på et møte i nasjonalforsamlingen onsdag og avbrøt deretter møtet.

Skytingen skjedde foran et lokalt kulturhus i byen Handlova, som ligger cirka 15 mil nordøst for hovedstaden Bratislava, melder TV-kanalen TA3. Fico skal ha vært i byen for å møte tilhengere. Ifølge TA3 ble Fico truffet i magen. (NTB)

Fico og president Pellegrini har distansert seg fra den pro-ukrainske holdningen og inntatt en mer nøytral posisjon. Det har utløst anklager om Moskva-vennlighet.

Uansett er et attentat på en regjeringsleder en alvorlig hendelse.

En video som ble filmet få sekunder etter at Robert Fico ble skutt, har sirkulert på sosiale medier. Den viser hvordan statsministeren lastes inn i en regjeringslimousin av sikkerhetsvakter og politifolk som arresterer gjerningsmannen, skriver den slovakiske avisen Dennik N.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.