Nytt

Femten personer som ble pågrepet ved jernbanestasjonen i Köln nyttårsaften, var asylsøkere fra Syria og Afghanistan som kun hadde oppholdt seg kort tid i Tyskland, forteller en anonym politimann til Köln-avisen Express.

Overfor Express gir enda en tjenestemann viktige opplysninger fra skandalenatten i Köln. Det dreier seg om en erfaren politimann, som var på stedet nyttårsaften.

Om de arresterte sier politimannen følgende:

Disse personene hadde «definitivt bare vært noen få dager eller uker» i Tyskland. «Av disse personene var 14 fra Syria og én fra Afghanistan. Det er sannheten. Selv om den er smertefull.»

En annen anonym politimann bekrefter dette overfor Express.

De 15 som ble varetektsfengslet, hadde «oppholdstillatelse på grunn av pågående asylprosedyre,» sier tjenestemannen.

Han legger til at han ble sjokkert over det han opplevde.

«Det kom gråtende unge kvinner til meg som ikke hadde truser på seg lenger, og som var blitt spyttet på i folkemengden.»

Oppgaven de hadde den kvelden var ikke enkel:

«Dessuten hadde vi vår fulle hyre med å beskytte oss selv, ettersom vi ble massivt angrepet.»

Han forteller at politiet på stedet bad desperat om forsterkninger for å hanskes med nyttårsopptøyene, men at det ikke fantes noen som ikke allerede var opptatt andre steder.


 

Det de to politimennene forteller, har potensiell sprengkraft:

Det betyr at uttalelsen fra politimester Wolfgang Albers om at man ikke vet hvor de 1000 kaosmakerne foran jernbanestasjonen kom fra, ikke kan stemme.

«Vi snakket med flyktningehjelpere som hadde ledsaget arabiske personer dit den natten. Også ambulansepersonell og akuttleger kan bekrefte at det delvis dreier seg om asylsøkere,» forteller kilden.

Politiets reaksjon kan tyde på at hensynet til deres egen karriere veier tyngre enn sannheten:

Det er blitt utarbeidet en oversiktsliste over identitetene til de arresterte personene. Denne holdes nå hemmelig og nedlåst.

 

Express