Nytt

Nordmenn justerer ferieplaner og legger inn risikoelementet for terrorisme. «Nordmenn dropper IS-nære sydenland», skriver E24. Det er Tyrkia og Egypt som blir strøket fra listen av drømmeferier. Men ikke Hellas og ikke Kypros som også ligger svært nær «IS-områder», så det er vel mest korrekt å si at nordmenn dropper ferie i IS-nære muslimske sydenland.

Charterselskapene forteller om en sterk nedgang av bestillinger av reiser til turistmål i Egypt. Også sydenmål i Tyrkia har fått en knekk i etterspørselen, i takt med store spenninger i landet.

Egypt har vært preget av sosial uro i flere år, noe som har ført til at Ving droppet landet som charterdestinasjon. Derimot tilbyr Ving reiser til Tyrkia, og her merker de samme utvikling som sin konkurrent.

Star Tours PR-ansvarlige synes det er vanskelig å spekulere i hvorfor de har et frafall i Tyrkia:

– Tyrkia har vokst fra år til år, men nå ser vi et frafall, hvor folk er mer avventende.

– Å spekulere i hvorfor er vanskelig, men du har selvsagt krisen i Syria, og det har vært uroligheter og demonstrasjoner i enkelte feriebyer. Det har nok ført til at noen velger annerledes.

Britene dropper Tunisia i tillegg til Egypt og Tyrkia.

tunisia-beach-killing

Etter en fin dag på stranden vil man dusje og smøre seg med aftersun, ikke kjøres til likhuset.

Sinai fly

En bombe i flyet på vei hjem fra ferie – MetroJet Airbus A321 – 224 døde.

Britiske charterselskaper har også sett en klar endring i feriemønsteret; folk vil ikke lenger til  Tyrkia, Egypt og Tunisia.

Deserted-beach-in-Sharm-El-Sheikh-401742

Sharm el Sheik tømt for turister etter flybomben. Egypt har tapt 6 millioner turister årlig de siste årene.

E24.no  Daily Mail  Express