Innenriks

Ifølge Vårt Land spisser humoristen og KrF-politikeren Torolf Nordbø skytset mot sitt eget parti og sier:

«Jeg blir kvalm av asyl- og innvandringspolitikken til KrF. De konkurrerer med SV om å være de snilleste snillistene i innvandringspolitikken».

Nordbø som av mange er mest kjent fra revyscenen og er første vararepresentant til Stavanger bystyre. Lederen i bystyregruppa, Bjørg Tysdal Moe, sier til Vårt Land at «det er lov å ha andre meninger», men mener diskusjonen burde blitt tatt internt, og ikke på Faceboook. Ifølge Vårt Land sa Tysdal Moe til NRK:

–Jeg opplever at KrF står for det som vi alltid har stått for.

«Han Innante»

Torolf Nordbø, kjent for mange som figuren «Han Innante», har i lengre tid gitt uttrykk for uenighet med sitt partis politikk på enkelte områder.

Sammen med en rekke KrF-politikere og sympatisører i Rogaland var han i fjor med på å danne gruppa «Fram mot sentrum». Den grupperingen er spesielt opptatt av to ting: KrF må være klarere i sin Israel-støtte, og de må legge bort snillismen i justis-, innvandrings- og asylpolitikken. Aktiviteten på Facebook viser at ledelsen i KrF ikke har et så samlet parti bak seg som de gjerne gir uttrykk for. Partimedlemmer forteller om Stortingsrepresentanter som sier en ting privat og noe annet i offentligheten.

Anundsen-mobbing

Torolf Nordbø har på sin egen facebook-side gitt klar beskjed om hva han synes. Til NRK sier han at ikke liker mobbingen av justisministeren og innvandringskritikere.

Han tror oppslutninga om partiet vil havne under sperregrensa dersom: «partileiinga held fram med snillismen og kardemommeby-fantasiene sine».