Innenriks

VG tar på lederplass opp at en Fayaz Alhad fra Florø islamske senter lufter tanken om å henvende seg til Saudi-Arabia eller Gulfstatene for å hente finansiering av en ny moske i byen. VG viser til at Jonas Gahr Støre som utenriksminister i 2010 la en lignende henvendels om finansiering av en stormoske i Tromsø i skuffen, med henvisning til at et land som nekter andre religionsfrihet har forspilt sin rett til å fremme sin tro hos andre.

Dette argumentet gjør VGs lederartikkel til sin, og det lyder tilforlatelig. Men hadde VG tatt seg bry med å lese og anmelde Hege Storhaugs bok Den 11. landeplage, ville avisen visst at muslimske ledere i Norge har funnet en måte å omgå dette politiske hinderet på.

De muslimske lederne i Larvik har fått kjøpe den gamle handelsskolen midt i byen, på hele 20 mål. En stund var det usikkert om de ville klare å reise pengene. Kjøpesummen var på titalls millioner. Men vips var pengene inne. Storhaug begynte å undersøke. Hvor kom de fra? Det viste at en stiftelse hadde kjøpt tomta og skolen. Men hvordan kunne stiftelsen få tak i så mye penger? I Larvik er det foreløpig noen hundre muslimer.

Det viste seg at pengene kom fra Saudi-Arabia. Men hvordan kunne de få tillatelse til det? Storhaug kontaktet Kunnskapsdepartementet som beklemt måtte innrømme at det ikke fantes noe grunnlag for å nekte utenlandske investorer å skyte inn penger i en norsk stiftelse. – Vi hadde ikke tenkt så langt, svarte embetsmennene.

Muslimske ledere hadde altså oppdaget at det var en bakdør inn for penger fra Saudi-Arabia. Det er fritt frem.

Storhaugs bok er blitt en bestselger. Likevel har ikke avisene villet anmelde den. De vil heller ikke lese den. Det sier mye om norske medier. Vårt Land slo så sent som igår opp Jonas Gahr Støres nei til saudi-penger på førstesiden. Det var ren PR for Ap-lederen.

Oppslaget var basert på en beslutning fra 2010, som norske muslimske ledere har lært seg å manøvrere rundt.

Det sier noe om norske medier at selv store aviser som VG ikke makter, ikke orker, ikke vil holde seg oppdatert. De er mer opptatt av ideologiske skylapper.

Virkeligheten er sterkere.

Vi kan konstatere: Embetsmennene har visst, vi må formode at også politikerne har visst. Mediene kunne ha visst, men de vil ikke vite.

Det er Norge anno 2015.

Minarets_in_Makkah_(Mecca)

Saudi-Arabia finansierer moskéer over hele Europa.

Se også denne artikkelen fra Hegnar i spetember.