Tavle

Det er mørkt når avisen hentes inn på denne tiden av året. Det er en barnlig glede å kjenne den kalde snøen knirke under skoene. Inne ved frokostbordet blir den barnlige gleden byttet ut med bekymringer og forundring. Aftenposten har mye å fortelle om terrorangrepet i Paris torsdag 19.november.

Det forunderlige er at når støvet har lagt seg, skudd og eksplosjoner har stilnet, så er media mer bekymret for tiltakene som skal hindre terror enn terroren selv. Disse tiltakene vil frarøve europeerne friheten, og frykten og uroen vil øke. Men er det ikke akkurat der vi nå befinner oss etter flere alvorlige terroraksjoner i Europa? Frykt, uro og følelsen av innskrenket frihet er en naturlig følge av de grusomme handlingene. Hvordan er det mulig å velge en slik innfallsvinkel?

Bekymringen dreies fra ofrene til hvordan muslimer har det i Frankrike. Selvom jøder reiser vekk fra Europa og muslimer strømmer til i et stort antall, så er det muslim det er vanskelig å være. Spesielt vanskelig vil det være i Frankrike. Det ser ut som om det er muslimer  med sitt negative syn på jøder, kvinner, lettkledde kvinner og deres religiøse sharia-lover som blir løftet frem som Europas sanne bærere av frihetsverdier. Hvor mange tror på dette generelle bildet av muslimer?

Vi blir fortalt at IS og terror ikke har noe med islam å gjøre. Likevel skrives det at IS ønsker å leve slik Mohammed gjorde. Dette gjør at selv iskrem er forbudt. IS er ikke islam, men IS leverer etter Mohammeds leveregler. Er det slik at selv ikke Mohammed har noe med islam å gjøre? Har ikke en gang islam noe med islam å gjøre?

Det er ikke å la seg forundre over at avisene stadig selger dårligere. Her i huset holdes abonnementet  kun i hevd for å dekke verdens skjeve gang på Document.

Jobben venter. Det gjelder å kle seg fornuftig i det friske vinterværet når man tar beina fatt dit man skal. En mental pause i en merkelig tid.

God helg. Kom deg ut hvis sola skinner. Det gjør godt for sinnets munterhet i en dyster tid.

Det er ikke terror, men sikkerhetstiltak som skader Europa.

Det er ikke terror, men sikkerhetstiltak som skader Europa.

 

Hvordan er det å være gjenlevende etter å ha mistet sin kjære i islamistisk terrorangrep? Det spiller liten rolle. Det er vanskelig å være muslim.

Hvordan er det å være gjenlevende etter å ha mistet sin kjære i islamistisk terrorangrep? Det spiller liten rolle. Det er vanskelig å være muslim.

Mohammed har kanskje ikke noe med islam å gjøre?

Mohammed har kanskje ikke noe med islam å gjøre?