Innenriks

I Frankrike snakker generalsekretæren for det republikanske partiet om internering. FrPs Jan Arild Ellingsen vil ikke utelukke noe og mediene kan selvsagt bruke det til å sette støkk i folk.

Generalsekretæren for tidligere president Nicolas Sarkozys parti Les Republicains, tok i helgen til ordet for å internere 4000 personer som er på landets terrorliste. Jan Arild Ellingsen (Frp) i justiskomiteen på Stortinget mener dette kan være aktuelt i Norge.

– Det ville være dramatisk og unorsk, samtidig som et hvert tiltak som kan bedre den nasjonale sikkerheten må anses som positivt. Hvis det er politisk vilje, er det selvfølgelig mulig å gjennomføre dette. Naivitet er en risikosport, advarer Ellingsen.

– Vi må i så fall kun ta ut de som utgjør en åpenbar sikkerhetsrisiko, men dette er vurderinger som PST må ta seg av, påpeker Jan Arild Ellingsen.

I morgensendingen var Høyres Anders B Werp inne på at politiet må få utvidede fullmakter til overvåking. Men et vesentlig moment bør tas med i betraktningen: Fransk politi sier de drukner i informasjon. Det er ikke mangel på info som er problemet. Det er evnen til å filtrere den i tide.

http://www.nrk.no/norge/_-ma-vurdere-internering-av-risikopersoner-1.12656400