Nytt

Angrepene i Paris minner om angrepet på Mumbai i India i november 2008. Dette angrepet pågikk i fire dager og kostet 163 mennesker livet.

Det var den pakistanske gruppen Laskhar e-Taiba som sendte kamikaze-krigere via båt til Mumbai. Deres oppgave var å angripe så mange sivile mål som mulig og ta med seg så mange i døden som de kunne før de selv ville bli drept.

Det meldes om seks angripere i Paris og alle skal være på frifot. Det betyr at angrepene kan fortsette. Krigerne kan gjemme seg og slå til igjen. Det kan sette hele Paris på ende. Det meldes allerede om en meget spent atmosfære i byen. President Hollande har nettopp vært på tv og sagt at bygninger, veier og grensen vil bli stengt. Det er nesten som å erklære unntakstilstand. Vi husker bildene av spesialpoliti med finlandshetter som jaktet på Kouachi-brødrene i Nord-Frankrike. Politiet ble helter den gangen. Vi vet ikke hvordan de vil komme ut av denne situasjonen. Mye kan avhenge av hvordan gisselsituasjonen i konserthuset Bataclan ender. Hva er gisseltakernes motiv? Hvis det er et highpowered drama som skal ende i død uansett, kan det bli en forferdelig slutt som vil overskygge all annen innsats.

Jihadistene har et trumfkort: Villigheten til sette sine egne liv inn. Denne type operasjoner er selvmordsoperasjoner. Det sprer en enorm uhygge.

Politiet bekrefter nå at 42 er drept. Det er neppe satt punktum.

 

Wikipedia har en fyldig artikkel om Mumbai-angrepet.