Minst 17 er drept og 81 såret i en serie bombeeksplosjoner i Mumbai. Det indiske innenriksdepartement sier det er et terrorangrep, og at tallene over døde og sårede ventes å stige.

BBC rapporterer at eksplosjonene faller sammen med fødselsdagen til Mohammad Ajmal Amir Qasab, den eneste overlevende av terroristene bak angrepet på Mumbai i november 2008, hvor 166 mennesker ble drept.

Politiet siger, at der er sket mindst tre eksplosioner i Mumbai.

Ifølge avisen Times of India fandt de sted med få minutters mellemrum.

Den første fandt sted ved Zaveri-basaren i det sydlige Mumbai, den anden i en taxa i det centrale Mumbai, mens en tredje eksplosion meldes at have fundet sted ved operahuset i den sydlige del af byen, skriver Times of India.

En av bombene eksploderte i Dadar, et svært folksomt område med mange butikker og boligblokker. Politiet i Dadar sier at tidspunktet for eksplosjonen er betydningsfullt; bomben var satt til å gå av midt i rushtiden, sannsynligvis for å drepe/skade flest mulig og å skape mest mulig panikk.

Jyllands-Posten: Flere bomber ryster indisk millionby

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂