Vennskapfest hos IKEA skal sveise sammen folk av ulik kulturell bakgrunn.

Vennskapfest hos IKEA skal sveise sammen folk av ulik kulturell bakgrunn.

IKEA Ringsaker inviterer til vennefest. 200 asylsøkere og 200 fastboende skal inviteres på fest. Jens Listrup, som er sjef for IKEA-Ringsaker skammer seg over å være svensk. Fordi han bærer på skammen over at asylmottak settes i brann i Sverige inviterer han til vennskapsfest hos IKEA Ringsaker. Dette skal hjelpe til med å integrere folk. Hvert bord blir blir delt i to. Halvparten av hvert bord skal være lokale beboere og den  andre halvparten asylsøkere/flyktninger. Nok et bidrag til integrasjonen som knapt lykkes noe sted.

Våger vi å gjette at det blir servert halal-mat?

Luciadagen er dagen vennefesten blir arrangert. Annonse for informasjon og påmelding kommer i Hamar Arbeiderblad.

– Idéen fikk jeg da jeg så de mange asylsøkerne gå alene langs vegen ved Ormseter. Idéen vokste hver gang jeg så ensomheten og hvor lite kontakt de har med folk.

Det sier Jens Listrup (50), sjef for Ikea Ringsaker, og leger til:

– Alle brannene på asylmottak gjør at jeg skjemmes over å være svensk. Jeg kaller de som tenner på for terrorister.

Med hytte i Vangsåsen og sykkel som vanlig fremkomstmiddel har den svenske Ikea-sjefen i Nydal sett ensomheten i øynene.

Tidligere i år da det ble kjent at asylmottakene i Vangsåsen skulle utvides førte det til protester. Naboene til asylmotakene har tidligere vært utsatt for det som kalles episoder. I fjor stakk en asylsøker i hjel sin kone med et ti-talls knivstikk i Hamar sentrum.

Hamar Arbeiderblad 13. november.

Kan dukke opp hos h-a.no