En Facebook-gruppe mot asylmottak i Brumunddal fikk i løpet av to dager over 500 medlemmer. Ordføreren reagerte på at anstendige borgere kunne sette navnet sitt på en liste som var billedlagt med teksten «Hold Norge rent», men spurte ikke hva det var som fikk dem til å skrive under.

Slagordet «Hold Norge rent» var rasistenes slagord på 80-tallet, da stedets eneste innvandrerbutikk, drevet av pakistaneren Ghulam Nabi – ble sprengt. Det ble satt i gang en massiv kampanje mot rasismen og da Arne Myrdal kom til bygda, vendte folk ham ryggen, bokstavelig talt.

Et opprop på Facebook mot asylmottak som brukte et bilde av en slik tekst fikk likevel stor oppslutning. Ordfører Anita Ihle Steen ble forundret.

– Når det står Hold Norge rent, burde det få en klokke til å ringe hos noen og hver, slår ordføreren fast.»
..
Hun gikk gjennom medlemslistene i gruppa på Facebook fredag morgen og innrømmet at hun ble både forundret og sjokkert over hvem som sto under bildelogoen «Hold Norge rent».
– Det sto navn på den lista som jeg stusset fælt på hvordan kunne sett navnet sitt på ei slik liste.

Akkurat det spørsmålet var det sikkert flere som lurte på, men det hadde ikke ordføreren noe svar på, ei heller Ringsaker Blad/Hamar arbeiderblad.

Oppropet ble avslørt av en utflyttet brumunddøl og initiativtakeren «gjemte seg» for mediene. Men det er typisk at mediene bruker «skam» sammen med politikerne og sier til velgerne: «dere burde skamme dere», i stedet for å spørre hva som ligger bak.

Reagerte på Facebook-gruppe mot asylmottak