Norge har igjen valgt å stikke seg ut i forhold til Hamas. 17 land har underskrevet et opprop som sier at en våpenhvile er opp til Hamas hvis alle gisler løslates. USA, Danmark, Frankrike, Tyskland og Storbritannia er med. Men ikke Norge.

Norge er blitt det mest palestinavennlige landet i Skandinavia. Under den første avstemningen i Hovedforsamlingen i fjor høst var Norge det eneste landet som stemte for det jordanske forslaget. De andre avsto fordi Hamas ikke ble fordømt og gislene nevnt.

I oppropet heter det at lidelsene i Gaza vil ta en slutt hvis Hamas innstiller kampene og løslater gislene. Dette er innlysende. Det er Hamas som holder krigen i gang. Men det kan ikke Norge stemme for?

Landene skriver at med avtaleforslaget som ligger på bordet nå, vil det bli våpenhvile i Gaza hvis gislene løslates. Det vil også føre til at mye nødhjelp får komme inn til den palestinske enklaven, ifølge oppropet.

Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri sier at internasjonalt press ikke vil føre til at gruppen bøyer av. Han mener USA heller burde jobbe for å få Israel til å stanse krigføringen i Gaza. (NTB)

Norge velger heller å holde seg inne med Hamas.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.