Espen Barth Eide har ytret ønske om at fredsprosessen må komme på skinnene igjen når våpnene stilner. Den forhåpningen kan han skyte en hvit pinne etter hvis man legger sammen alle de anti-israelske signalene fra UD.

Det toppet seg med meldingen om at UD frarådet Kongen å kondolere Israel etter 7. oktober. Den historien kommer ikke til å bli glemt eller tilgitt på en god stund i Jerusalem.

Den vitner om at UD har gått av skaftet.

Er det mulig å tenke seg at Norge ikke kondolerte USA etter 9/11?

7. oktober er større proporsjonalt for Israel, i tillegg er det tatt 250 gisler.

Vi hører heller ikke noe om dem på NRK. Derimot er det Gaza, Gaza 24/7.

I dag rykket palestinere i Gaza med norsk pass opp til å bli omtalt som nordmenn. Det kommer frem at evakuering må klareres med både Israel og Egypt. Det ble insinuert at Israel kanskje la norske søknader nederst i køen siden Norge som eneste nordiske land stemte for den jordanske resolusjonen som krevde våpenhvile, men unnlot å nevne Hamas og gislene.

Ville ikke det være en nærliggende tanke? Israel fører og er i krig. Her kommer et rikt samfunn som gir milliarder til palestinerne og bidrar til å holde liv i Hamas, og vil ha ut sine. Den norske ambassadøren fant andre forklaringer: Norske må stå i kø som alle andre.

Men forklaringen høres plausibel ut.

Med den siste historien om norsk fiendskap mot Israel kan det gå lenge før de kommer ut.

I mellomtiden kan NRK formidle hva palestinere i Norge føler når de dusjer eller drikker kaffe: Deres slektninger har ingen av delene.

Greit.

Men hva med de israelske gislene? Hva har de? Har NRK hatt en eneste reportasje som viser at de erkjenner deres situasjon?

Det nevnes at det forhandles om løslatelse av en gruppe i bytte mot våpenhvile. Humanitær assistanse er altså knyttet opp mot menneskehandel?

Men slik vil aldri NRK formulere det. De velger å tie om gislene.

Den israelske ambassaden formidler selvsagt inntrykkene tilbake til Jerusalem: Norske medier og politikere er minimalt opptatt av gislene.

Vi har heller ikke hørt om de israelske tapene. Det har dødd omtrent en soldat om dagen. Men under 7. oktober ble hele 300 enten drept eller tatt som gisler. Det er et høyt antall for et lite land og mange av dem led en bestialsk død.

Det hører vi lite eller ingenting om. Gaza fortrenger alt.

Men blir ikke gislene holdt som fanger på Gaza? Jo, men det er en annen historie.

Det er som israelernes/gislenes lidelser kan fortrenge palestinernes.

Et sikkert tegn på at mediene kjører propaganda.

At UD er på samme sporet er rystende. Anniken Huitfeldt ble ikke en gang tatt imot på regjeringshold sist hun var i Israel. Vi tror Barth Eides aksjer står enda lavere etter dette.

 

UD rådet kongen til ikke å kondolere etter Hamas-massakren

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.