Nytt

Pakistan har midlertidig opphevet en avtale med EU om retur av pakistanske «flyktninger» til hjemlandet, skriver Die Zeit.

I det som ikke virker som verdens mest oppriktige uttalelse, beskyldte innenriksminister Chaudhry Nisar Khan fredag EU-landene for «åpenbart misbruk» av avtalen, idet pakistanere ofte skal ha blitt brennemerket som terrorister og sendt hjem, noe Khan omtaler som «uakseptabelt».

Under et ministermøte med 51 europeiske og asiatiske land, hadde EU torsdag signalisert at unionen lettere ville få sendt tilbake migranter fra Pakistan. I Luxembourg hadde EUs utenrikssjef Federica Mogherini snakket om «svært positive» signaler fra pakistansk side.

Nå sier den pakistanske innenriksministeren at den eksisterende femårsavtalen er blitt suspendert for samtlige EU-lands vedkommende unntatt Storbritannia. Fly med avviste migranter kan i fremtiden ikke lenger lande i Pakistan.

Det er åpenbart ikke bare Pakistan som kan få denne ideen.

no-returns-sign

Die Zeit

Les også