Pakistan har inngått en ny og omfattende avtale om import av naturgass og hvete fra Russland, til tross for landets invasjon av Ukraina.

Samme dag som president Vladimir Putin sendte russiske styrker inn i Ukraina, fikk han besøk av Pakistans statsminister Imran Khan i Kreml.

Under besøket undertegnet de to en bilateral handelsavtale som skal sikre Pakistan russisk gass, samt 2 millioner tonn hvete årlig, skriver The Independent.

Khan skal også ha presset på for å få fortgang i planen om å bygge en 1.100 kilometer lang gassrørledning fra Russland til Pakistan, noe det ble inngått avtale om i 2015. Rørledningen skal etter planen finansieres av begge land, men bygges av et russisk selskap.

Khan høstet kritikk internasjonalt for besøket i Moskva, men hevder at det var tvingende nødvendig for Pakistan å inngå en avtale om gassimport.

– Vi har undertegnet avtaler med dem om å importere naturgass, for Pakistans egen gassreserve minker, sa han etter møtet med Putin.

Khan kommenterte så vidt den russiske invasjonen og sa at han «beklaget den siste situasjonen mellom Russland og Ukraina».

Pakistan avholdt seg fra å stemme da FNs hovedforsamling denne uken vedtok en resolusjon som fordømte invasjonen. Det samme gjorde India og Kina.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.