Nytt

For fjerde gang på åtte dager er et svensk asylmottak blitt herjet av flammer natt til tirsdag, denne gangen i Munkedal – ti mil nord for Gøteborg, og ikke så langt fra grensen mot Østfold. Det var mellom ti og femten personer i bygningen, som alle er i god behold. Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen.

brann3

– Vi har ingen naturlig brandorsak. Exakt vad som har hänt vet jag inte, men vi jobbar för fullt på platsen. Vi har tre enheter där tillsammans med räddningstjänsten. Det beskrivs som en fastighet som är övertänd när man kommer fram, säger Anki Larsson, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland till GT.

Det begynner etterhvert å bli mange saker av denne typen, som det også har vært i Tyskland – et annet land med svært høy asylinnvandring. En oversikt i Svenska Dagbladet viser 15 tilfeller hittil i år:

Det er ikke nødvendigvis alle som er påsatt av politiske grunner, men mønsteret som avtegnes er litt for tydelig.

Det brenner snart like ofte på svenske asylmottak som det gjør på svenske skoler:

brann7

brann4

brann5

brann6

 

Svenska Dagbladet  Expressen