Nytt

For tredje gang på en uke, og for fjerde gang på en måned, har et planlagt asylmottak i vårt østlige naboland blitt herjet av brann. Natten mellom lørdag og søndag var åstedet litt sør for Gøteborg. Også denne gangen mistenker politiet at brannen er påsatt.

En gammal skolbyggnad i Onsala i Kungsbacka började brinna på lördagskvällen. Det var tredje gången den här veckan som ett blivande asylboende eldhärjades. Efter branden utanför Ljungby skärper polisen i Kronoberg nu bevakningen av flyktingboenden.

Branden misstänks vara anlagd.

Med tanke det sjokkerede høye antallet lignende saker i Tyskland, hvor det ofte står tidligere ustraffede personer bak brannene, og med tanke på at både Tyskland og Sverige fører en ekstremt liberal asylpolitikk som fremkaller dyp motvilje på grunnplanet, er det ingen spesielt dristig hypotese at disse siste ildspåsettelsene er politisk motiverte.

Politiet i regionen gjør sin plikt, og tar initiativ til vakthold. Men i den grad omstendighetene gjenspeiler de i Tyskland, kan lignende ting skje over hele Sverige. Kombinasjonen av politisk utfrysning, individer som synes de ikke har så mye å miste, og faren for copycat-effekter, må kunne sies å utgjøre en potensielt svært farlig situasjon.

 

Svenska Dagbladet

Les også

-
-
-
-
-