Nytt

Stikk i strid med det som ble oppgitt rett etter brannen i en moské i Eskilstuna, sier politiet nå at intet tyder på at det dreide seg om et angrep.

Et vitne skulle angivelig ha sett noen kaste en molotov-cocktail eller lignende inn gjennom et vindu, men dette vitnet har ikke materialisert seg:

Uppgiften om det obekräftade vittnesmålet, som byggde på att någon skulle ha sett någon kasta in något, kom ut av ett misstag. Under fredagseftermiddagen står polisen kvar i läget där det inte finns något konkret bevis på att branden skulle vara en attack mot moskén.

Nu går arbetet vidare med att försöka ta reda på vad som egentligen orsakat den våldsamma branden. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om en riktad attack, men arbetar brett med den tekniska utredning som pågår.

 

Sveriges Radio: Polisen tar tillbaka uppgift om attack mot moskén