En bombe eksploderte ved femtiden utenfor en butikk og restaurant på Bennets vei i Malmø. Eksplosjonen var så kraftig at den hørtes over hele byen. Dette tilhører «normal» kriminalitet i Malmø og mediene inntar en passiv akspterende holdning. Politiet er ordknapp. Det er lite man kan gjøre.

– Den hördes långt över Malmö, säger Calle Persson vid polisens länskommunikationscentral till Expressen.se.
Larmet om explosionen kom vid halv femtiden på måndagsmorgonen.
Tekniker arbetar på platsen vid klockan 7.00 på morgonen.
– Det är en sprängladdning. Vi ska se om teknikerna kan hitta något, säger Calle Persson.
Enligt Malmöpolisen ska ingen människa ha kommit till skada.
Utsidan av huset
Polisen uppger att det finns skador upp till tredje våningen i den åttavåningsfastighet på Bennets väg där explosionen inträffade.
Sprängladdningen satt troligen på utsidan av fastigheten.
Den drabbade lokalen ska ha inrymt en butik kombinerad med restaurang.
Ett vittne berättar om förödelsen för Expressen.se:
– Stora delar av fönsterrutan låg på andra sidan gatan. Ända upp på tredje våningen kunde man se glaskross. En del fönster på andra sidan var bortsprängda. Det har varit någon rejäl form av bomb.
En person som bodde på fjärde våningen berättade att han vaknade av att sängen flyttade sig när det small.

Det er når man ser sakene i sammenheng at man ser et mønster: at Toskas høyre hånd fikk syv kuler er del av samme bilde: Kriminalitet som brer seg.

Hvis mediene var bedre på analyse ville folk forstå at dette er en utvikling som følger visse trekk. Det ville gi folk mulighet til å gjøre noe ved å kreve endret politikk. Det er ikke første gang et samfunn trues av kriminalitet, og botemidlene finnes, men holdningen fra myndigheter og medier er passiv og reaktiv, ikke proaktiv.

Natt til lørdag ble en 43-åring skutt i benet utenfor en illegal spilleklubb i Malmø. Et 40-tall mennesker så hendelsen, men ingen husker noe, heller ikke offeret.

Det fanns 40 vittnen till händelsen, men ingen har sett något. Offret själv hjälper inte polisen med några uppgifter om gärningsmannen.

40 vittnen till skottdrama – ingen såg någonting

Kraftig explosion i Rosengård