Nytt

Over 100 enslige flyktningebarn ankommer Malmö hver dag. Det er krevende å finne tak over hodet til alle sammen, så nå har kommunen inngått avtale med en hotellkjede. 500 enslige flyktningebarn skal bo på hotell.

Pengene sitter løst når det kommer til flyktninger.

Det kommer nu över hundra ensamkommande flyktingar varje dag till Malmö. Pressen på att hitta boende gör att kommunen därför tecknat avtal med bland annat en hotellkedja och man räknar med att hyra runt 500 platser per dygn framöver.

—-

Kostnaderna för hotellplatserna varierar ganska mycket. I Tomelilla kostar ett rum drygt tusen kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som på Scandic City i Malmö. I priset ingår dock att hotellet ombesörjer transporter i viss utsträckning. Avtalet som gäller 85 platser per natt löper till den siste januari.

Sverigesradio