Tavle

Utlendingsdirektoratet (UDI) kunngjorde mandag morgen at etaten mottok 1.946 asylsøknader i forrige uke. Det er rekordhøyt, og representerer den raskeste demografiske endringen av Norge noensinne, med alle konsekvenser det innebærer.

Hvor mange norske medier har hittil funnet dette verdt å formidle?

NTB forfattet en kort melding om det hele kl. 11:30, som umiddelbart ble gjengitt hos Altaposten. Nettavisen fulgte opp kl. 11:36, Fædrelandsvennen kl. 11:43, Dagbladet kl. 12:00 og TV2 kl. 16:08.

Ingen av disse kan sies å ha gitt nyheten noen prominent plass, og med et lite unntak for TV2 (som beroliger med at det neppe kommer terrorister) er det ikke gjort annet enn å gjengi den kortfattede NTB-meldingen. Ingen gjør forsøk på å sette et antall av nesten 2.000 mennesker på en uke i noe slags relieff. Og hos de store (NRK, Aftenposten, VG) er det taust så langt.

Asylinvasjonen går altså i praksis bortimot upåaktet hen. Det grenser til det absurde.