Nytt

La oss gjøre det tankeeksperiment at det var blitt reist straffesak mot en lokalpolitiker for FrP for voldtekt. Ville mediene i flokk ha gjort et stort nummer ut av det, og hengt ut vedkommende med navn og bilde? Det er neppe så mye å lure på, det er bare å tenke på Hoksrud-saken.

Avisa Nordland skrev i formiddag om Ali Horori, bystyrerepresentant for AP i Bodø (tidligere SV), som er siktet for å ha skaffet seg «seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen».

28. april i år er Horori på et utested i Bodø. Der er også en kvinne i 30-årsalderen. De to kjenner ikke hverandre og har ikke hatt noen kontakt på forhånd. Kvinnen er beruset og har svarte hull i sitt erindringsbilde av natta. Hun kommer til seg selv på Hororis arbeidsplass i en svært kompromitterende situasjon.

Tjuefire timer etter at nyheten kom, er den gjengitt med navn på siktede hos TV2 og NRK Nordland, mens Dagbladet har skrevet om den i anonymisert form og og Nationen har gjengitt en anonymisert NTB-melding. Saken er ikke slått stort opp på noen av de få stedene den er nevnt.

Er man ikke vitne til en nokså klar dobbeltstandard?