Nytt

Politiet i Salten politidistrikt ber statsadvokaten i Nordland om å tiltale bystyrerepresentant for Ap i Bodø, Ali Horori (34) for voldtekt.

Derned har Ap fått nok en sak om seksuelt overgrep på nakken.

 

Politiet sendte sin endelige siktelse, som også er forslag til tiltale, til statsadvokat Hilde Stoltenberg torsdag formiddag, skriver Avisa Nordland.

– Det eneste jeg kan si, er at vi har avsluttet etterforskningen og sendt vår innstilling til statsadvokaten. Jeg kan ikke kommentere innstillingen, sier politiadvokat Bjarte Walla til avisen.

Politikerens forsvarer Trond-Ivan Blomsø har ingen kommentar til innstillingen, men sier det har vært seksuell kontakt mellom hans klient og kvinnen. Det har derimot ikke skjedd noe straffbart, sier forsvareren.

SIKTET: Ali Horori (34). Foto: ARBEIDERPARTIET
Kvinnens bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik mener politikeren har bagatellisert saken. Hun forteller om en vanskelig tid for kvinnen.

Det var 21. juni i år at Ali Horori ble pågrepet i bystyresalen på rådhuset i Bodø. Det skjedde ett år og to måneder etter at han ifølge siktelsen møtte kvinnen på et utested i Bodø.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10063796