PST er ferdig med etterforskningen av den IS-siktede kvinnen og har overlevert en innstilling til Statsadvokaten. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har overlevert sin innstilling i saken mot en IS-siktet norsk-pakistansk kvinne til statsadvokaten, melder NRK.

Den norsk-pakistanske kvinnen ble hentet fra Syria sammen med sin to barn i januar i fjor. Hun er siktet for å ha vært en del av IS og Nusrafronten i perioden 2013 til 2019.

Statsadvokaten vil i løpet av de neste fire ukene avgjøre om det blir tatt ut tiltale. Rettssaken mot kvinnen er forhåndsberammet til å starte i Oslo tingrett 1. mars.

Kvinnen ble pågrepet da hun landet på Gardermoen 17. januar og har siden sittet i varetekt. Hun har hele tiden nektet straffskyld, men har sagt at hun vil samarbeide med PST.

Regjeringen besluttet å hente hjem familien fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.