IS-kvinnen og hennes to barn på flyplassen i Erbil, på vei til Norge. Foto: Privat

Den terrorsiktede kvinnen som ble hentet fra Syria sammen med sine to små barn, samtykker til videre varetekt, opplyser forsvareren til NTB.

Den norsk-pakistanske 29-åringen som er siktet for å ha deltatt i IS, ble varetektsfengslet for fire uker etter at hun ble brakt tilbake til Norge i januar.

Natt til onsdag opplyser hennes forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, at kvinnen godtar politiets videre krav om varetekt.

– Min klient samtykker til fortsatt varetektsfengsling i nye fire uker. Hun har tillit til PSTs etterforskning og vil bruke kommende fengslingsperiode til å fortsette sitt samarbeid med etterforskerne, skriver Nordhus i en uttalelse.

Kvinnen er siktet for å ha vært en del av IS og Nusrafronten i perioden 2013 til 2019. Hun har hele tiden nektet straffskyld etter siktelsen, men uttrykt at hun vil samarbeide med PST.

I uttalelsen sier advokat Nordhus at kvinnen er glad for å være med på å oppklare sin egen straffesak og at hun håper informasjonen hun bidrar med kan forebygge at andre unge i fremtiden reiser inn i konfliktområder.

– Hennes standpunkt til siktelsen er uendret. Hun har i inneværende periode vært i flere avhør, og i kommende fireukersperiode er hun innstilt på å møte i flere nye avhør. Det er krevende avhør, og varetekten er tung, men så lenge hun vet at barna får all den nødvendige omsorg, kjærlighet og helsehjelp som de nå behøver, er det dette som er det viktigste for henne, sier advokaten videre.

Hjemhentingen av kvinnen og barna førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.