Den 30 år gamle kvinnen som ble hentet tilbake til Norge fra Syria i januar sammen med sine to barn, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Kvinnen har samtykket til varetektsfengslingen, skriver NRK. Hun underlegges brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Den norsk-pakistanske kvinnen ble pågrepet da hun landet på Gardermoen 17. januar og har siden sittet i varetekt. Kvinnen kom til Norge sammen med sin fem år gamle sønn og datteren på tre år.

Kvinnen er siktet for å ha vært en del av IS og Nusrafronten i perioden 2013 til 2019. Hun har hele tiden nektet straffskyld, men sagt at hun vil samarbeide med Politiets sikkerhetstjeneste. Den ventede rettssaken mot kvinnen er forhåndsberammet til fire uker i mars 2021.

Regjeringen besluttet å hente hjem familien fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.