Innenriks

FrPs Christian Tybring-Gjedde slapp til i Dagsnytt Atten fredag med et helt annet perspektiv på migrantkrisen enn det som forkynnes i mediene: Når han er ute og møter folk på foredrag møter han mennesker som er dypt bekymret for landets fremtid. De føler at de er ved å miste landet sitt.

Tybring-Gjedde etterlyste balanse i dekningen. Mediene er kun opptatt av de menneskelige lidelsene og stiller ingen spørsmål: Hvor mange kan et lite land som Norge ta imot og integrere? Han mente mediene bevisst spekulerer i folks dårlige samvittighet.

Da var det programleder Anne Grosvold sa: –  Det har jeg ikke tenkt på.

Hvis ikke Grosvold har tenkt tanken sier det mye om hennes profesjonalitet. Slik snakker en som selv tilhører propagandahæren som skal massere, overtale, overbevise og intimidere folk til å åpne lokalsamfunnene og lommebøkene for en uuttømmelig strøm av migranter.

Det siste berører mediene så si aldri: Det kommer ikke til å ta slutt. I stedet har de nå kommet med noen fromme ønsker om at det må bli slutt på krigen i Syria.

Det er mangel på slike common sense-betraktninger og den voldsomme misjonsiveren sammen med bildene av desperate mennesker som gjør mennesker skremt. Hvis man hadde gjort en gallup der folk hadde turt svare ærlig ville man fått frem at folk er skremt over hva strømmen av mennesker vil bety for Europa og deres eget land. Men ingen slik måling gjøres.

Tybring-Gjedde kritiserte mediene for bevisst å bruke lidelsene til å piske frem en åpen dørs politikk. Uten spørsmål.

Da inntraff et intermezzo midt i innslaget: Grosvold leste opp fra en sms som Tybring-Gjedde hadde sendt en NRK-kollega, kalt Fredrik,  – det må være Fredrik Solvang. Grosvold siterte to adjektiv, hvor ett var «kvalmende» om medienes reportasjer. Det reagerte Tybring-Gjedde kraftig på: – Dere lovte for en halv time siden ikke å sitere sms’en. Den var personlig til Fredrik.

– Jo, men du ba ham videresende den, svarte Grosvold.

Tybring-Gjedde var ved å hisse seg opp, men roet seg ned og «gikk videre».

Men dette var en talende hendelse. Det var ingen glipp. Grosvold var ikke glemsk. Hun hadde lovet ikke å sitere sms’en, men gjør det likevel. Hvorfor?

Tybring-Gjedde slipper til i NRK, men han skal tas. Han må ikke få bli noen suksess. NRK aner at det er stor oppslutning der ute om hans standpunkt, derfor må han tas ned, og det skjer med alle midler. Alt er tillatt for å felle en FrP’er i den gode saks tjeneste.

Documents redaktør har opplevd det samme i Dagsnytt Atten. Journalistene ringer og er så hyggelige. De skal bare ha litt bakgrunnsinfo, og vite mest mulig. Når man kommer i studio er det de verste vinklene de plukker frem. Informasjonen er samlet inn for å brukes til angrep. Det er bad faith-journalistikk.

Få har kjent dette mer på kroppen enn Tybring-Gjedde.

FrP har funnet seg i å bli hundset av mediene. Kun Carl I Hagen klarte å ta igjen. Han sparket tilbake.

Grosvold kunne ikke forstå at Tybring-Gjeddes beskrivelse stemte med engasjementet som mediene rapporterer. Inn kom Folkehjelpens Liv Tørres. Hun har klippekort til Dagsnytt Atten.

Hun kunne fortelle om det store engasjementet for migrantene og hun snakket hele tiden om «folket».

Da arresterte Tybring-Gjedde henne: Det var like mye folket som han møtte.

Tid og sted gjorde at de kompromisset om at begge kanskje møtte «folket».

Men når Tørres fra venstresiden bruker ordet har det en annen betydning: Venstresiden representerer folket, de eier folket, med stor F. De snakker derfor med en moralsk autoritet som ikke Tybring-Gjedde har. Tvertimot. Når han opponerer mot Folkets røst er han moralsk suspekt, en liten brønnpisser som må brennmerkes og henges ut.

Det er det vi har NRK for, og som i ethvert sosialistisk system er det betalt av borgerne. De må betale for at en elite bruker statskanalen på deres vegne.

Men hvor langt kan de strekke strikken før folk reagerer?

 

NRKs nettside har en kjønnsløs gjengivelse av innslaget som får frem hvem som er the bad guy. NRK.no Ingen skal være i tvil om at Tybring-Gjedde mangler dannelse og takt og tone.

Les også

-
-
-
-